Face to Face: een koor met traditie

Meer dan 25 Jaar Face to Face betekent: meer dan 25 jaar muzikale ondersteuning aan de liturgie in onze geloofsgemeenschap. Was het eerst ‘het jongerenkoor Face to Face’, tegenwoordig is het gezien de leeftijd van de diverse leden ‘het Face to Face koor’. Het jongerenkoor stamt uit de jaren ’60 / ’70. In die jaren kwam er een ommekeer in de muziek tijdens vieringen. Naast de Latijnse en klassieke gezangen werd er ook plaats gemaakt voor muziek voor en door jongeren in de vorm van de beatmissen. Een jongerenkoor compleet met drums en gitaren zorgden voor de veelal Nederlands / Engelstalige liederen. In die jaren was er in onze parochie het jongerenkoor o.l.v. Harry Seelen. Later ging dit koor over in het Interkerkelijk jongerenkoor The Freedom Singers. In 1984 richtten Hester Hoekman en Tom van Ginkel het jongerenkoor Face to Face op. Momenteel zitten er op het koor nog steeds zangeressen die in de eerste jaren ook al actief waren.

Naast de muzikale ondersteuning van de vele vieringen in onze eigen parochie heeft het koor natuurlijk ook veel andere dingen gedaan.

De vele supergezellige koorkampen waarmee ieder seizoen wordt afgesloten, de reizen naar Taizé en het inrichten van een eigen honk in de voormalige Schakel, de oude huishoudschool in de Muntstraat.

Maar ook de Taizévespers, de radio-uitzendingen vanuit onze eigen parochie, de kerstconcerten, de fancy fairs achter de kerk of bij slecht weer zelfs in de kerk, waarmee we onszelf financieel in stand hielden. En natuurlijk de televisie-uitzendingen met Peter Denneman vanuit Soesterberg en later vanuit IJsselstein.

Ons 25-jarig bestaan is – zoals het een koor betaamd- feestelijk en muzikaal gevierd in 2009