1 november: Wijk voor de Vluchteling voor opvang in hun eigen regio.

Op zondagmiddag 1 november organiseert de rooms-katholieke gemeenschap in Wijk bij Duurstede een middag om een start te maken voor het inzamelen van geld voor de opvang van vluchtelingen in hun eigen regio.

Door de grote media-aandacht voor de vluchtelingenstroom in Europa en Nederland vergeten we bijna dat  de meeste vluchtelingen in hun eigen regio of in naburige landen worden opgevangen. De instanties die de opvang verzorgen kunnen dit niet aan. Er is veel meer nodig om de miljoenen mensen, kinderen, vrouwen en mannen te helpen, die niet naar Europa op de vlucht kunnen. Het ontbreekt daar aan allerlei voorzieningen zoals onderdak, eten en drinken en veiligheid.

Wij organiseren een middag met muziek, informatie, spel en hapjes en drankjes om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en Stichting Vluchteling zodat zij de mensen daar beter kunnen helpen.

De middag wordt muzikaal omlijst door:

13.30 uur Gospelkoor
14.00 uur Trio de Drie Eilanden
14.30 uur Rockadile, 50-er jaren Rock & Roll
15.00 uur De LEK-kerbekken
15.30 uur Face to Face
16.00 uur Grand Finale met alle muzikanten, zangers en zangeressen

In de kerk kunt u terecht voor informatie, ontspanning en activiteiten:

Informatiestand: Vluchtelingenwerk, Amnestie, Rode Kruis

Hapjes en drankjes, gemaakt door voormalige vluchtelingen

Ontspanning: Voetreflex massage en nagelverzorging.
Uw voeten dragen u overal naar toe, voetreflexmasseur Antoinette Pittens is aanwezig.
Of wilt u liever een nagelverzorging? Anneke Doornekamp van Beauty-N-Nails is speciaal daarvoor aanwezig!

Kinderactiviteiten:
Schminken en een speurtocht voor kinderen door de Wijkse binnenstad, lampionnen maken voor het komende feest van Sint Maarten.

Loterij
We starten een loterij, prijs per lot € 1,00 die mede mogelijk wordt gemaakt door oa. Bijnett, Fietsdomein, Calypso Theater, Woongalerie Riche, De Wereldwinkel, Van Schuppen, Ellen Natuurlijk, Van Ginkel Muziek

We starten met de Expeditie Vluchteling
Durf jij de uitdaging aan om te leven als Vluchteling? Kinderen worden voor deze uitdaging gesteld door vier opdrachten uit te voeren. Daarbij zoeken ze sponsors om zo geld op te halen voor het goede doel.

Heel Wijk Bakt
Bakkerij Lakerveld en Wijk voor de Vluchteling organiseren Heel Wijk Bakt! Een speciale wedstrijd voor alle amateurbakkers in Wijk.
We doen dit in twee categorieën: jeugd tot 15 jaar en voor iedereen ouder dan 15 jaar. Inschrijven kan vanaf 1 november.
Bakkerij Lakerveld bepaald de winnaars. Alle taarten worden verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Schilderijenactie KMN Kind&Co
KMN Kind & Co gaat met haar vestigingen in Wijk, Werkhoven en Odijk schilderijen maken met de kinderen. Deze schilderijen gaan verkocht worden op de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en Buitenschoolse Opvang locaties en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Filmavond Dheepan
Op 9 december organiseert Filmhuis Calypso samen met Vluchtelingenwerk en Amnesty een filmavond met de film Dheepan. Gouden Palmwinnaar van Jacques Audiard over drie Srilankezen die zich voordoen als gezin om asiel te krijgen in Frankrijk. De baropbrengst van deze avond gaat naar het goede doel

Scholen
Verschillende basisscholen organiseren een sponsoractie om dit initiatief te ondersteunen.

De entree is gratis deze middag, wel zullen we collecteren voor een vrijwillige bijdrage.

Kom genieten in de RK kerk aan de Klooster Leuterstraat tussen 13:30 en 16:30 en help de vluchtelingen in de eigen regio!

Voor meer info: kijk op http://www.wijkvoordevluchteling.nl